bonnefantenmuseum.jpg

Cultuur

In een stad als Maastricht is de link van historie naar cultuur snel gelegd. De stad ambieerde dan ook de Culturele Hoofdstad van Europa te mogen zijn in 2018. Naast de reeds eerder genoemde historische religieuze erfgoeden zijn diverse musea te bezoeken waarvan het Bonnefantenmuseum met zijn collectie van Oude en Hedendaagse Kunst het grootste is in de architectonisch hoogstaande nieuwbouwwijk Céramique.

Bèr, de beroemde Mosasaurus, is te bezichtigen in het Natuurhistorisch Museum, eeuwenoude vondsten uit de 2de, 3de en 4de eeuw zijn te bewonderen in Museumkelder Derlon.

Stoombierbrouwerij de Keyzer onderstreept de rijke bierhistorie van Maastricht en de verschillende aspecten van mergelwinning in de wijk Sint Pieter zijn te bekijken in Hoeve Lichtenberg.

Wie geïnformeerd wil worden over de vele festivals die jaarlijks in Maastricht plaatsvinden, waaronder het festival dat de Nederlandse dans in volle breedte presenteert kan een kijkje nemen op www.uitburo.nl/maastricht.

De vermaarde kunst- en antiekbeurs TEFAF heeft er mede toe bij gedragen dat niet alleen tijdens de beursdagen kunst en antiek te bewonderen is,  doch het hele jaar tentoonstellingen te zien zijn in de vele galeries die een stek in de binnenstad gevonden hebben.

Beschikbaarheid

Controleer

Maastricht Midweekend

Het nieuwe weekend van Maastricht! Van zondag tot en met donderdag voelt alles net een beetje anders in Maastricht. Meer rust en ruimte, maar toch hip & happening.

Lees meer >

Golfarrangement "Het Rijk van Margraten"

Best wel uniek; ons hotel ligt heel dichtbij wellicht de mooiste golfbaan van het Zuidlimburgse heuvelland.

Lees meer »

Wandelarrangement voor de natuurliefhebber

Langs de krijthellingen van Bemelen en terug via het Savelsbos langs authentieke Limburgse taferelen.

Lees meer »